dimecres, 23 de desembre del 2015

QUIN REGAL VOLS QUE DURI TOT L'ANY?


El Nadal i la fi d’any acostumen a ser una època on moltes persones  fem valoració de com ha estat el mateix. Potser fins i tot donarem gràcies per tot el que tenim i tot el que, afortunadament, no tenim….i demanarem pel proper 2016 una sèrie de fites, desitjos i compromisos envers nosaltres mateixos i qui ens envolta. Molts pensaran en grans objectius i d’altres una mica més petits, i alhora potser més concrets i precisos.  Poc o molt, tots ens hi posarem amb el que considerem una nova oportunitat on podem traçar, ni que sigui una mica, el nostre full de ruta pels propers 365 dies, o si més no, amb aquesta intenció l’encararem.

El Nadal és una època plena de tradicions i bons desitjos. I és que tot sembla més planer malgrat les presses, els nervis del Tió, el dia de Nadal, el cap d’any, els Reis, els compromisos familiars i socials…. L’esperit nadalenc omple els carrers, guarneix les nostres llars i també el nostre cor per poder-lo viure amb joia i alegria amb els nostres fills, doncs ells fan que aquestes festes siguin una mica més especials.   

I per què no fer d’aquest esperit de solidaritat i altruisme un dia a dia a la nostre escola…? Des de la junta de l’Ampa El Castellot us animem i convidem que aquest pugui ser un dels vostres objectius pel proper any. Sí, d’acord…no us enganyarem. A la junta de l’Ampa sempre hi ha feina a fer, reunions intempestives, cites en temps d’oci i/o descans, algun que altre maldecap, opinions i decisions no compartides de vegades per totes les famílies sòcies….però també hi ha també diversió, esperit d’equip i moltes ganes de fer coses!! És una tasca totalment voluntària i amb caràcter marcadament altruista, com moltes de les associacions, si més no les que són sense ànim de lucre, com és el cas de les Ampes. I és que el terme altruisme prové del mot “altri”, que és el contrari de l’egoisme i que suposa “la complaença pel bé de l’altre, encara que sigui a costa del propi”. I així ho fem, oferim el nostre temps, habilitats, coneixements, energia i ganes per a posar-los al servei de la comunitat que formem tant l’Ampa com l’escola. L’objectiu d’aquest tàndem és el mateix: els/les nostres fills/es. Perquè creiem que l’escola no és un lloc on només aprenen, sinó que els principals educadors som els pares i mares; perquè creiem que ha d’existir un compromís en ferm amb l’educació dels nostres fills i perquè l’altruisme i la solidaritat també s’aprenen…i de la mà de qui millor que dels pares i mares? Com sinó volem donar exemple? I és que ens encantaria que tots els pares i mares passessin en un moment o altre de la vida escolar dels seus fills/es per una junta d’Ampa, doncs és la manera més objectiva i àmplia de poder conèixer tot el que es fa des de l’escola, involucrar-nos amb els seus projectes, aportar la nostra visió, col·laborar entre tots i fer mica en mica l’escola que volem.  Però no només es pot participar mitjançant la junta. A l’assemblea d’enguany vam plantejar que properament crearem una borsa de voluntaris per a que totes aquelles famílies que volen donar un cop de mà en moments puntuals i pel motiu que sigui prefereixen no formar part de la junta.  

I és que malgrat és un acte altruista us garantim que la satisfacció que crea en un/a mateix/a el treball en equip i aconseguir petites fites plegats és el millor regal. Te’l demanes per Reis??? 

Perquè junts podem fer més!!!!
Bon Nadal i per un Feliç i ple  2016!!!